PolicyWatch

Socialdemokraters konsulentplan får hård kritik efter nye tal

Planen om at spare 3 mia. kr. på konsulenter i staten bliver kaldt urealistisk og populistisk, efter nye tal har vist, hvilken type konsulenter staten bruger.

Finansminister Nicolai Wammen har planer om at spare på statens forbruger af konsulenter. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Socialdemokraternes plan om at skære i det offentliges brug af konsulenter fra 11 mia. kr. til 8 mia. kr. får en hård medfart i Børsen.

Statens indkøbsorganisation, SKI, har offentliggjort nye tal, som viser, at 2,3 mia. kr. af konsulentforbruget går til fysioterapeuter, tandlæger, psykologer og andre sundhedsydelser i det offentlige.

"Det er blevet italesat meget populistisk. Når den almindelige dansker hører ordet konsulenter, så forbinder de det med smarte mænd i mørke jakkesæt, men tallene dækker også over udgifter til fysioterapeuter og tandlæger ude i kommunerne," siger professor i økonomistyring på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh til avisen.

Han kalder det samlede sparekrav for urealistisk, mens professor i offentlig forvaltning Kurt Klaudi fortæller, at det bliver svært at nå målet.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier