PolicyWatch

Socialdemokraters konsulentplan får hård kritik efter nye tal

Planen om at spare 3 mia. kr. på konsulenter i staten bliver kaldt urealistisk og populistisk, efter nye tal har vist, hvilken type konsulenter staten bruger.

Finansminister Nicolai Wammen har planer om at spare på statens forbruger af konsulenter. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Socialdemokraternes plan om at skære i det offentliges brug af konsulenter fra 11 mia. kr. til 8 mia. kr. får en hård medfart i Børsen.

Statens indkøbsorganisation, SKI, har offentliggjort nye tal, som viser, at 2,3 mia. kr. af konsulentforbruget går til fysioterapeuter, tandlæger, psykologer og andre sundhedsydelser i det offentlige.

"Det er blevet italesat meget populistisk. Når den almindelige dansker hører ordet konsulenter, så forbinder de det med smarte mænd i mørke jakkesæt, men tallene dækker også over udgifter til fysioterapeuter og tandlæger ude i kommunerne," siger professor i økonomistyring på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh til avisen.

Han kalder det samlede sparekrav for urealistisk, mens professor i offentlig forvaltning Kurt Klaudi fortæller, at det bliver svært at nå målet.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier