PolicyWatch

Dansk Byggeri glæder sig over flere anlægskroner næste år

Regeringen og KL har indgået aftale om næste års økonomi, hvor der også bliver flere penge at bygge for.

Finansminister Nicolai Wammen (S). | Foto: Philip Davali//

Det vækker glæde hos Dansk Byggeri, at regeringen med finansminister Nicolai Wammen (S) i spidsen fredag har indgået aftale om næste års økonomi.

Kommunerne kan i 2020 bygge for 1,3 mia. kr. mere. I økonomiaftalen mellem staten og kommunerne er den såkaldte anlægsramme hævet fra 17,8 til 19,1 mia. kr.

"De snærende bånd på kommunerne er ikke væk, men de er løsnet, og det giver mulighed for at rette op på alt fra slidte skoler, plejehjem, idrætshaller eller andre ting, der halter. Der er fra regeringens side blevet lyttet til kommunernes ønske om en højere anlægsramme, og det kan vi kun rose. Tillykke til kommunerne med et godt resultat," siger erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri Torben Liborius.

Økonomiaftalen indeholder ingen løsning på, hvordan kommunerne skal finansiere de store opgaver med klimasikring og kystbeskyttelse af veje, byer og naturområder, påpeger Dansk Byggeri.

"Oversvømmelse er et kæmpe problem allerede nu, og det bliver kun større i fremtiden. Derfor er det problematisk og skuffende, at der ikke er taget særlige skridt henimod at løse den udfordring, som kræver både en plan og penge, siger Torben Liborius.

Udover et højere anlægsloft er regeringen og KL også blevet enige om også at hæve den såkaldte serviceramme, så den i 2020 bliver på 1,7 mia. kr.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier