PolicyWatch

S-regeringen har næsten brugt alle sine penge

Inden forhandlingerne om finansloven går i gang har regeringen stort set brugt alle de penge, den havde til rådighed.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Der er ikke mange penge at slås om, når forhandlingerne om finansloven for 2020 går i gang.

Ifølge Børsen er pengene stort set brugt, efter socialdemokraterne har indgået en aftale om, at kommunerne skal have 1,7 mia. kr. mere næste år, og regionerne får yderligere 1,5 mia. kr.

"Nicolai Wammen har ikke rigtigt flere penge tilbage at bruge på det statslige område, hvis han også skal have lukket hullerne fra det kasseeftersyn, han har lavet," siger Niels Storm Knigge, senioranalytiker i tænketanken Kraka, til avisen.

Finansminister Nicolai Wammen erkender, at der ikke er mange penge at gøre godt med. Han siger, at det skyldes, at den nye regering har overtaget "en økonomi, som også indeholder ubetalte regninger og uløste opgaver for 3,5 mia. kr. til næste år".

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier