PolicyWatch

Regeringen vil sløjfe skattelettelser på firmatelefoner

S-regeringen vil finde 600 millioner ved at droppe de planlagte skattelettelser på firmatelefoner, viser internt notat.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Det var planen, at 480.000 personer i job næste år helt skulle fritages fra at betale skat af deres arbejdsgiverbetalte mobiltelefoner.

Men hvis det står til regeringen, bliver "fri telefon" alligevel ikke til noget. Det fremgår af et internt regeringsnotat fra 5. september, som Altinget er kommet i besiddelse af.

Her lægger regeringen op til at fastholde den beskatning af firmatelefoner, som VLAK-regeringen havde planlagt at fjerne fra 2020. Og dermed skal lønmodtagere formentlig stadig betale skat af deres arbejdstelefon.

I Venstre ærgrer det skatteordfører Louise Schack Elholm, at regeringen lægger op til at droppe den tidligere regerings planer.

"Det er en skat, der er administrativt tung at løfte for både arbejdsgivere og medarbejdere. Jeg mener, man skal bruge penge på socialområdet, men vi skal også sikre, at vi har en fornuftig beskatning," siger hun til Altinget.

Også Dennis Flydtkjær, der er skatteordfører i Dansk Folkeparti, mener, at det er en dårlig idé at bevare beskatningen.

"For rigtig mange er telefonen et vigtigt arbejdsredskab, og derfor svarer det til at beskatte en tømrers hammer eller en murersvends murerske. Tiden er løbet fra den beskatning. Man skal for eksempel heller ikke betale skat af en arbejdsgiverbetalt iPad," siger han.

Ingen af regeringens tre støttepartier, Enhedslisten, SF og Radikale, ønsker at kommentere notatet over for Altinget, men alle tre partier har tidligere sagt, at de ønsker at bevare beskatningen af firmatelefoner. 
Regeringen forventes at præsentere sit finanslovsudspil i slutningen af september.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier