PolicyWatch

Enhedslisten vil have pensionspenge i spil til finansloven

Indtægterne fra pensionsafkastskatten ser ud til at blive større end ventet, og det beløb skal med i forhandlingerne om den kommende finanslov, mener Enhedslisten.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Når forhandlingerne om finansloven bliver skudt i gang, vil Enhedslisten have flere penge i spil. Skønnet for statens indtægter på pensionsafkastskat og selskabsskat er nemlig blevet hævet for 2019 og 2020, og de penge skal med i forhandlingerne, mener partiet.

Det skriver Børsen.

"Det er lidt fjollet at sidde og forhandle om måske etcifrede milliardbeløb i finansloven, mens der ligger en langt større milliardindtægt ved siden af, som regeringen slet ikke diskuterer med os andre om. Det er lidt ulogisk, og derfor vil vi gerne have åbnet den diskussion," siger finansordfører Rune Lund (EL) til avisen.

Ifølge Finansministeriets Økonomisk Redegørelse fra august, er skønnet blevet hævet med 45,9 mia. kr. i 2019 og 12,7 mia. kr. i 2020.

De Radikale, SF og Socialdemokratiet er umiddelbart villige til at se på, hvordan man skal bruge pengene. Men det vil de først gøre, når de har sikkerhed for, at skønnet bliver til virkelighed.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier