DF: Midler til P6 og P8 er et brud på armslængdeprincippet

Den politiske beslutning om at give DR penge til at drive to radiokanaler i et år til er et brud på armslængdeprincippet, mener Dansk Folkepartis medieordfører.
Alex Ahrendtsen, medieordfører, Dansk Folkeparti. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Alex Ahrendtsen, medieordfører, Dansk Folkeparti. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det bryder med armslængdeprincippet, at kulturminister Joy Mogensen (S) sammen med et flertal i Folketinget har besluttet at give penge til drift af DR-kanalerne P6 Beat og P8 Jazz i 2020. Sådan lyder det fra Alex Ahrendtsen, medieordfører for Danske Folkeparti, over for Journalisten.

De to radiokanaler stod til at lukke fra årsskiftet som en del af DR's spare- og strategiplan, som blev præsenteret sidste år. Men DR meddelte i august, at public service-selskabet ville holde liv i kanalerne i 2020 – hvis altså politikerne på Christiansborg ville sende 15 mio. kr. til formålet, som de to kanaler koster årligt.

"De går skridtet videre og øremærker penge til nogle bestemte kanaler i stedet for at lade Danmarks Radio finde ud af det selv," siger Alex Ahrendtsen til Journalisten.

Kulturminister Joy Mogensen henholder sig over for Journalisten til et tidligere svar, som hun har givet til fagbladet om bevillingen til P6 og P8. Her påpeger hun, at DR selv har bragt en foreløbig redning af P6 og P8 på banen, og at ideen således ikke er udsprunget fra politisk hold.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også