PolicyWatch

DI: Regning på en halv milliard kan hæmme arbejdsudbuddet

Et af regeringens forslag til finanslov kan ramme de svage på arbejdsmarkedet, selvom det modsatte, der er hensigten, lyder det fra Dansk Industri.

Foto: Stine Bidstrup/IND

Regeringen sender med et forslag i sit nye udspil til finansloven en regning på 500 mio. kr. til de danske virksomheder. Hvis det står til Socialdemokratiet, skal virksomhederne betale for flere sygedage, når deres medarbejdere langtidssygemeldes. Man vil dermed hæve kravet til, at arbejdsgiverne skal betale løn af de første 40 sygedage af en langtidssygemelding mod de 30 dage, som virksomheder i dag skal.

Men det forslag kommer til at gå ud over samfundets svageste og kan hæmme arbejdsudbuddet, lyder det fra Steen Nielsen, der er underdirektør i Dansk Industri til Berlingske. Når virksomheder ansætter en ny medarbejder, tager de en større risiko, og derved kan de være tilbageholdende med at ansætte nye medarbejdere i nogle situationer, siger han til avisen:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier