PolicyWatch

Arbejdsgiverne har betalt 4 mia. kr. for meget til offentlig ordning

Den arbejdsgiverbetalte AUB-ordning burde hvile i sig selv, men der er et stort plus på kontoen. Dansk Arbejdsgiverforening ønsker, at Rigsrevisionen går ind i sagen, skriver Finans.

Jacob Holbraad er adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening. | Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) er en offentlig ordning, som private og offentlige arbejdsgivere betaler til, og som dækker arbejdsgivernes kollektive finansiering af udgifter til elevers løn under uddannelse og skoleophold.

Ordningen burde gå i nul hvert år, men ved udgangen af 2019 ventes der at stå godt 4 mia. kr. på AUB-kontoen. Det skriver Finans.

Årsagen til, at arbejdsgiverne har betalt for meget, er, at arbejdsgiverne stadigvæk afdrager på en gammel AUB-gæld, som ellers blev tilbagebetalt i 2016.

Ifølge et brev, som regeringen tirsdag sendte til Dansk Arbejdsgiverforening, vil regeringen først drøfte ordningen til foråret. Det er på trods af, at Undervisningsministeriet allerede sidste år meldte ud, at ordningen burde hvile i sig selv.

"Jeg er grundlæggende uforstående over for, at regeringen ikke mener, at man skal budgettere retvisende. Jeg håber, at statsrevisorerne og Rigsrevisionen vil gå ind i sagen," siger Jacob Holbraad, adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, til Finans.

Formodede momssvindlere drev gæk med myndigheder i årevis

Organisationer bifalder nyt EU-klimamål 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier