PolicyWatch

Minister vil ændre lovgivning for buskørsel med turister

Reglerne for buskørsel med turister er "ekstremt vage og uklare", mener transportminister Benny Engelbrecht (S). Ministeren vil nu se på lovgivningen, der kan forbedre forholdene for de danske busselskaber.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil se på reglerne for buskørsel med turister, efter det er kommet frem, at 75 pct. af al kørsel med krydstogtturister eller andre grupperejseturister sker med busselskaber fra østlande.

Det skriver Børsen.

De danske busvognmænd har overfor avisen kaldt situationen for "en decideret oversvømmelse af udenlandske busser og chauffører".

Udfordringen er blandt andet, at de østeuropæiske busselskaber giver lavere løn og derfor kan tilbyde priser, der er 40-50 pct. billigere end de danske selskaber. Derudover mangler der regler på området, som der eksempelvis gælder, når det drejer sig om udenlandsk kørsel med lastbiler.

"Reglerne er ekstremt vage og uklare," siger Benny Engelbrecht i en skriftlig kommentar til Børsen.

Ministeren fortæller, at regeringen er ved at kigge på lovgivningen, så danske og udenlandske chauffører fremover kan konkurrere på lige lønvilkår. Derudover har Danmark også pointeret problemstillingen overfor EU i september.

Erhvervsminister følger opfordring og kræver større buffer hos banker

Hækkerup: Telesag har rokket ved tillid til systemet 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier