PolicyWatch

Ingen penge til regeringens grønne vind-ambitioner

Fem nye havvindparker skulle inden 2030 hjælpe Danmark til at blive en "grøn stormagt". Men der er kun afsat penge til tre af dem i regeringens udspil til en kommende finanslov. Det står i modstrid til Socialdemokraternes grømme ambitioner. Det kan stadig lykkes, lyder det fra S, mens vindbranchen vil have aftaler på bordet.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Opførelsen af yderligere to havvindmølleparker er udeladt af det udspil, som regeringen præsenterede i sidste uge. De to yderligere havvindmølleparker var ellers en central del af Socialdemokraternes ambitioner på klimaområdet, men nu oplyser Klimaministeriet over for Berlingske, at der kun er afsat finansiering til tre ud af fem parker.

Den nuværende regerings plan var at bygge i alt fem parker med havvind inden for "de næste 11 år" og dermed tilhørte også en udarbejdelse af en tidsplan til formålet. Regeringens planer om at blive en "grøn stormagt" var blandt andet hængt op på de ekstra havvindmølleparker. Den tidligere VLAK-regering vedtog sidste år under energiaftalen at opføre tre parker, som S i sit udspil nu lægger op til.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier