PolicyWatch

Rapport advarer: Boligindgreb kan koste statskassen milliarder

Fjernes udlejeres mulighed for at at renovere boliger og løfte huslejer, som regeringen lægger op til, kommer det til at koste statskassen dyrt. Det viser en ny rapport, skriver Børsen.

Foto: KRISTIAN DJURHUUS//

Det vil koste statskassen op mod 2 mia. kr. her og nu, hvis regeringen indfører sit boligindgreb og en stramning af boligreguleringslovens paragraf 5, stk. 2, som boligminister Kaare Dybad Bek (S) lægger op til. Sådan lyder det i en ny rapport, konsulentbureauet Copenhagen Economics har udarbejdet for Ejendom Danmark, skriver Børsen.

Den viser, at værdierne på de udlejningsejendomme, som er ejet af de danske pensionsselskaber, hvor huslejen i dag er omkostningsbestemt, vil tage et dyk med mellem 6 og 10 mia. kr., hvis ejernes incitament til at modernisere boligerne og sætte huslejen op bliver fjernet. Det vil betyde, at de pensionsafkastskatter, som går til statskassen, vil tage et dyk på mellem 0,9 og 1,6 mia. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier