Minister fastholder mål om fordoblet økologi i 2030 trods klimabekymringer

Fødevareminister Mogens Jensen (S) fastholder regeringens mål om at fordoble det økologiske areal, eksporten af økologi og danskernes forbrug af økologi i et svar til Jacob Jensen (V), der er bekymret over mulig skovrydning som konsekvens.
Jacob Jensen (V) havde spurgt fødevareministeren om de mulige konsekvenser af regeringens mål om at fordoble økologien frem mod 2030. | Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Jacob Jensen (V) havde spurgt fødevareministeren om de mulige konsekvenser af regeringens mål om at fordoble økologien frem mod 2030. | Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Regeringen holder fast i sit mål om fordoblet økologi frem mod 2030 på trods af spørgsmål fra oppositionen om konsekvenserne for klimaet af selvsamme mål.

Det skriver Landbrugsavisen.

Venstres miljøordfører Jacob Jensen havde stillet et paragraf 20-spørgsmål til ministeren, hvor han bad ministeren forholde sig til muligheden for, at den økologiske målsætning kunne føre til skovrydning, da økologisk landbrug kræver et større areal end konventionelt landbrug.

Men Mogens Jensen køber ikke præmissen, og svarer Jacob Jensen, at man "ikke entydigt kan konkludere, at økologisk fødevareproduktion vil lægge beslag på et større areal end konventionel, hvis forbrugsmønstrene ændrer sig, i takt med at det økologiske areal i Danmark øges."

Det skyldes, skriver Mogens Jensen, at højere priser på økologiske varer "– særligt på økologiske animalske produkter – kan være med til at ændre forbrugernes madvaner, så der efterspørges flere plantebaserede produkter," som ikke kræver et lige så stort landbrugsareal som animalske produkter.

Derfor fastholder Mogens Jensen målet om at fordoble det økologiske areal, eksporten af økologi og danskernes forbrug af økologi frem mod 2030, samtidig med at regeringen også fortsat har et mål om en reduktion af drivhusgasser med 70 pct. i forhold til niveauet i 1990.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også