PolicyWatch

Ammitzbøll: Vi tog fejl i EU-politikken

Det var en fejl, at LA anbefalede et nej ved retsforbeholds-afstemningen i 2015, mener Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der understreger, at partiet må revurdere sin linje på EU-området.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tiden er kommet til, at Liberal Alliance må revurdere partiets EU-kurs og gøre den mere EU-positiv. Og ikke mindst må man erkende, at man stod det forkerte sted, da man anbefalede danskerne at stemme nej ved retsforbeholdafstemningen i 2015. Det mener partiets tidligere næstkommanderende, folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll-Bille, skriver Politiken.

"Grundlæggende synes jeg, at vi i Liberal Alliance bliver nødt til at vende blikket indad og se på, om ikke vi har lagt os et forkert sted i europapolitikken," siger han.

Han mener, at vi i disse år ser en række trusler mod Vesten, der gør det nødvendigt, at ansvarlige partier står fast om de vestlige værdier og samarbejde.

"Der er ingen tvivl om, at Nato og EU er grundpillerne i at forsvare vestlige værdier, og der mener jeg, at vi skal sige til os selv, at vi skal melde os på banen med en mere positiv linje i forhold til EU. Derfor synes jeg også, vi skal være dem, der står forrest i kampen for at få afskaffet forsvarsforbeholdet. Vi skal sige, det var en fejl at anbefale et nej til at afskaffe retsforbeholdet, og vi skal også åbne for diskussionen, om det klogeste i virkeligheden ikke er at træde ind i EU’s bankunion," siger han til Politiken.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forklarer, at kursskiftet endnu ikke er drøftet i gruppen, men hører til "nogle tanker og en debat", han gerne vil rejse.

Partileder Alex Vanopslagh kommenterer Ammitzbøll-Billes forslag via sms: "Det er spændende tanker fra Simon Emil – dem glæder jeg mig til at drøfte med gruppen."

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Politiken.)

Liberal Alliance vil støtte regeringens klimalov

LA: Lad polske landmænd komme til Danmark i stedet for omvendt  

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier