PolicyWatch

Ny erhvervsminister imponerer brancheorganisationerne

Efter 110 dage på posten har erhvervslivets skepsis overfor erhvervsminister Simon Kollerup ændret sig væsentligt, og flere af industriernes brancheorganisationer udtaler sig nu særdeles rosende om den unge minister.

Foto: LISELOTTE SABROE//

Da den stort set ukendte Simon Kollerup blev udnævnt til erhvervsminister under Mette Frederiksens regering, så mange fra erhvervslivet det som lidt af et slag i ansigtet, og reagerede på udnævnelsen med det i tankerne, men det lader nu til at tonerne har ændret sig. I hvert fald får han nu adskillige rosende ord med på på vejen.

Det skriver Berlingske.

Hos både Dansk Erhverv og Dansk Industri udtaler direktørerne sig vældig positivt om den kun 33-årige ministers arbejde i ministeriet indtil videre.

"Jeg ser ham som en vigtig medspiller. Det er klart, at mange ting skal stå deres test, men til dato oplever jeg ham som en ambitiøs, dynamisk, lyttende minister, som deler vores ambitioner om et stærkt erhvervsliv, der kan bidrage til udviklingen i samfundet," lyder skudsmålet fra Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør for Dansk Industri.

Også hos fiskerne, som Simon Kollerup ellers har været i stor klinch med under sin tid som fiskeriordfører, får ministeren pæne ord med på veje. For selvom han ofte stødte hovedet sammen med Danmarks Pelagiske Producentorganisation, som organiserer storfiskerne, blev det altid gjort professionelt, mener direktør Esben Sverdrup-Jensen.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier