PolicyWatch

LA-leder begræder partiprofils farvel: Kan ikke se uenigheden

Både Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund har på under en uge forladt Liberal Alliance.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Partileder Alex Vanopslagh (LA) er ærgerlig over at skulle sige farvel til Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der tirsdag aften har meldt sig ud af det kriseramte parti efter en uenighed om den politiske kurs.

Det handler blandt andet om EU-politikken, og hvor liberalt partiet skal være. Men Vanopslagh kan nu ikke se de store uenigheder mellem ham selv og den tidligere minister og partiprofil.

"Jeg håbede, at han ville være med til at genrejse projektet, men jeg kan forstå, at de politiske uenigheder er for store, det har jeg personligt svært ved at se," siger Alex Vanopslagh.

Ved folketingsvalget i juni gik partiet fra 13 mandater til 4, og partistifter, leder og daværende udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) opnåede ikke genvalg.

Det blev ikke Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der overtog lederposten, men Vanopslagh, der blev partiets nye leder.

Han erkender, at partiet er i krise.

"Man kan sige, at vi var i krise i forbindelse med folketingsvalget, hvor vi gik markant tilbage. Der er så nogle efterdønninger, der kulminerer nu. Herfra skal vi se fremad og starte genopbygningsarbejdet." 

"Jeg kommer ikke til at påstå over for nogen, at det går fantastisk godt i Liberal Alliance. Det var et svært udgangspunkt, og nu er det et lidt sværere udgangspunkt. Men visionen og kampgejsten er den samme," siger Alex Vanopslagh.

For nylig meldte den tidligere profil Christina Egelund sig også ud af partiet, efter at hun ikke opnåede genvalg ved folketingsvalget i sommer.

Med Simon Emil Ammitzbøll-Billes exit består partiets folketingsgruppe nu af Alex Vanopslagh, Henrik Dahl og Ole Birk Olesen. 

I og med at folketingsgruppen nu er nede på tre medlemmer går Liberal Alliance glip af en gruppestøtte på knap 300.000 kroner. 

Det er noget, som partilederen er opmærksom på, uden at han ønsker at gå i dybden med, hvad det kan få af betydning for partiet. 

"Som det er med alle foreninger, organisationer og virksomheder, som har faldende indtægter, så skal man se på, hvordan man enten kan hive nogle flere penge ind eller nedbringe sine omkostninger." 

"Det er en proces, vi tager internt i partiet," siger Alex Vanopslagh.

Ammitzbøll-Bille ved endnu ikke, om han vil være løsgænger og fortsætte i Folketinget, eller om han måske vil melde sig ind i eller starte et nyt parti.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille melder sig ud af LA

Liberal Alliances tidligere gruppeformand forlader partiet 

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier