PolicyWatch

Udenrigsminister melder sit kandidatur til Folketinget

Jeppe Kofod (S) var medlem af Europa-Parlamentet, da han ved seneste regeringsdannelse blev udenrigsminister.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) stiller op til Folketinget ved næste valg.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

Da han blev en del af statsminister Mette Frederiksens (S) ministerhold, var Jeppe Kofod medlem af Europa-Parlamentet, som han netop var blevet genvalgt til.

Han er dermed ikke medlem af Folketinget nu.

På Facebook skriver Jeppe Kofod:

"Efter jeg blev udenrigsminister, har mange spekuleret over, om og hvor jeg ville stille op til Folketinget. Og jeg har intet sagt - altså, indtil nu. Det har været vigtigt for mig, at finde den rette kreds og den rette partiforening." 

Den kreds har udenrigsministeren fundet. Han ønsker at stiller op i København - nærmere bestemt Socialdemokraternes 9. kreds - Vesterbro og Kgs. Enghave.

"Som I ved, er jeg bornholmer helt ind i hjertet. Heldigvis har hjertet jo to kamre. Og mens der står Bornholm på det ene, så står der København på det andet," skriver Jeppe Kofod.

"Det er en kreds med en stolt historisk arv. Ankers kreds. Bydele der har dannet rammen om partiets historie. Det forpligter," skriver han og henviser til den forhenværende socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensen.

Selv har Jeppe Kofod boet på Vesterbro, ved Kongens Enghave og i Sydhavnen i København gennem en længere årrække.

Jeppe Kofod var medlem af Europa-Parlamentet fra 2014 til juni 2019. Inden da - fra 1998 til 2014 - var han medlem af Folketinget og opstillet på Bornholm.

Socialdemokraternes kreds på Vesterbro og Kgs. Enghave afholder generalforsamling den 18. november, hvor Jeppe Kofod altså håber at blive valgt som folketingskandidat for kredsen.

S og V indleder opgør med politikeres løn og pension

Venstre siger nej til helt at skrotte udskældt boligparagraf 

Mere fra PolicyWatch

Klimarådet: Fjernvarme skal udrulles hurtigere

Der skal prioriteres hårdere mellem fjernvarmeprojekterne, og udrulningen skal være hurtigere, så folk ikke fortsætter med gas som varmekilde eller investerer i varmepumper. Sådan lyder et par af anbefalingerne fra Klimarådet.

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier