PolicyWatch

Mette Frederiksen: Klimaomstilling skal ikke koste danske arbejdspladser

Klimaomstillingen skal ikke føre til øget ulighed, og derfor skal den grønne omstilling ikke koste danske arbejdspladser, lyder det fra statsministeren.

Foto: Ida Guldbaek Arentsen/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen (S) slår fast, at regeringens ambition er, at der ikke kommer færre danske arbejdspladser på grund af den grønne klimaomstilling.

Det skriver Børsen.

Statsministeren påpeger, at der naturligt vil blive færre arbejdspladser i energitung produktion i fremtiden, men at der til gengæld vil opstå nye job andre steder. Ifølge Mette Frederiksen er det afgørende, at klimaomstillingen ikke fører til en øget ulighed.

"Min oplevelse er, at efter vi tjekkede ind i 70 procentsmålsætningen, så ser verden mod Danmark og lytter til os. Der er det lige så vigtigt at insistere på, at uligheden ikke bare skal eksplodere. Og at det ikke bliver på bekostning af arbejdspladser – hvilket vi så har meget, meget stærk viden om allerede nu i Danmark, at det ikke behøves at gøre," siger Mette Frederiksen til Børsen.

Statsministeren understreger, at Danmark er en "stolt industrination", og at vi også fremover skal have en stærk eksport, hvilket naturligt vil føre produktionsarbejdspladser med sig. 

Danmark giver ok til Nord Stream 2

R og SF vil op i gear: Vi er endnu ikke halvvejs med finanslov 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier