PolicyWatch

Regeringen dropper midler til dyrevelfærdsmærke

Der bliver ingen penge på Finansloven til dyrevelfærdsmærket. Det ærgrer både politikere, organisationer og Danish Crown, skriver Altinget.

Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix

En bevilling på 17 mio. kr. over fire år til dyrevelfærdsmærket udløber til nytår.

Men ifølge regeringen så er der ikke flere penge på vej til mærket på Finansloven.

Det skriver Altinget.dk

Formand for DOSO, som er en sammenslutning af tyve danske dyreværnsforeninger, Peter Mollerup kalder sagen problematisk, mens SF vil tage sagen med til forhandlingerne om finansloven.

Danish Crown siger til Altinget, at slagterikoncernen håber på fortsat opbakning til mærket.

"Markedsføring af Dyrevelfærdsmærket er centralt, og vi investerer årligt et millionbeløb i netop markedsføringen. Hvis mærket skal udbredes yderligere, vil det være naturligt, at alle parter bidrager økonomisk," siger pressechef Jens Hansen til Altinget.

Denne artikel er lavet i samarbejde med PolicyWatchs søstermedie, AgriWatch

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier