Mette Frederiksen svarer igen på Lars Rebiens klimakritik

Selvom statsminister Mette Frederiksen (S) har stor forståelse for Lars Rebiens advarsler om risiciene forbundet med regeringens ambitiøse klimamål, så holder hun fast i, at det er det rigtige valg.
Foto: Niels Christian Vilmann//
Foto: Niels Christian Vilmann//

Lars Rebien skabte mandag overskrifter, da han kom med en kritik af regeringens planer om at reducere CO2-udledningen med 70 pct. over de næste ti år. Og nu svarer statsminister Mette Frederiksen (S) igen på advarslerne om, at de dramatiske reduktionsmål kan føre til, at Danmark blot eksporterer forureningen eller til en radikal regulering af danskernes adfærd, der kan "ødelægge den sociale infrastruktur", som Lars Rebien formulerer det.

Og grundlæggende udviser Mette Frederiksen stor forståelse for kritikken, men mener dog fortsat, at regeringen af på rette spor.

Det siger hun til Berlingske.

Her erkender hun, at det vil blive en større øvelse, at afbalancere klimaomsorgen i forhold til ulighed og afledte sociale problemer samt vækt, beskæftigelse og konkurrenceevne. Og der er eksempler på disse problemer i andre lande, men derfor mener Mette Frederiksen også, at det er noget, som regeringen har i mente.

"Vores opgave bliver at vise også resten af verden, at vi godt kan komme i mål med klimamålene, uden at sætte vores samfundsmodel over styr. Og det bliver svært. Det kommer til at stille nogle rigtig, rigtig store krav til, at alle bidrager. Det er i øvrigt derfor, at vi laver klimapartnerskaber med selvsamme erhvervsliv – fordi det ikke kun er forbrugerne eller borgerne, der skal reducere deres CO2-aftryk. Det skal vores virksomheder også," siger hun.

Hos Venstre er man enig i, at CO2-udledningen bør skæres med 70 pct. i 2030, men klimaordfører Thomas Danielsen foreslår,  at man afskaffer planen om femårige delmål, og i stedet for nøjes med at have et 2030- og et 2050-mål. Det skal forebygge at man træffer uhensigtmæssige beslutninger for at nå de kortsigtede delmål.

(Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie MedWatch)

Lars Rebien skeptisk overfor regeringens klimamål

Vismænd: Politikerne skal afbøde en kommende krise 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også