Enhedslisten vil have Rigsrevisionen til at undersøge DAB-udbud

Statsrevisor fra Enhedslisten ser gerne, at Rigsrevisionen kommer på banen i sagen om DAB-udbuddet, der blev afgjort i oktober.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Opdateret kl. 15.15 med oplysninger om Villum Christensens holdning.

Forløbet op til afgørelsen af DAB-udbuddet, der 22. oktober endte med en programtilladelse til kanalen Loud, bør undersøges af Rigsrevisionen. Sådan lyder ønsket fra Frank Aaen, Enhedslistens statsrevisor, over for Altinget.

"Jeg vil bede Rigsrevisionen om at kigge på sagen så hurtigt som overhovedet muligt for at finde ud af, om det her er foregået efter almindelige forvaltningsregler. Det mener jeg ikke, at det er. Jeg mener, at det er i strid med al ordentlig forvaltning," siger Frank Aaen til Altinget.

Mediet skriver, at to ud af de seks statsrevisorer skal kræve en undersøgelse, før Rigsrevisionen skal indlede en sådan. Altinget har talt med Radikales statsrevisor, Klaus Frandsen, som overvejer, om han vil have Rigsrevisionen til at gå ind i sagen, mens Villum Christensen, Liberal Alliances statsrevisor, skriver til Altinget, at meget vel kunne "være lun på" en undersøgelse.

Det er uvist, hvad de tre andre statsrevisorer, der er udpeget af hhv. Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokratiet, mener om sagen.

Forløbet op til og efter DAB-udbuddet har været genstand for store mængder opmærksomhed og kritik. Senest har de tre bydere, Loud, Radio24syv og DK4 Radio, stillet 86 spørgsmål om processen, som Radio- og tv-nævnet besvarede fredag. I dag, tirsdag, mødes nævnets formandskab med kulturminister Rasmus Prehn (S) og medieordførerne for Folketingets partier for at drøfte kritikpunkterne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også