PolicyWatch

To statsrevisorer vil bede rigsrevision granske dab-udbud

Der skal to statsrevisorer til, før Rigsrevisionen tager en sag op. Sagen om Radio24syvs lukning fortsætter.

Tavs demonstration for Radio24syv foran Kulturministeriet før medieordførere mødtes for at tale med kulturministeren om de klager, der er modtaget over behandlingen af ansøgninger til dab-udbuddet, der gik til Radio Loud. | Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

To statsrevisorer ønsker at lade rigsrevisionen indlede en undersøgelse af dab-udbuddet efter den seneste tids heftige debat, hvor Radio Loud vandt foran Radio24syv, der måtte lukke.

Både Enhedslisten og nu også Liberal Alliance vil have sagen undersøgt, såfremt det kan lade sig gøre. Der skal to statsrevisorer til, for at Rigsrevisionen tager en sag op.

Det bekræfter statsrevisor Villum Christensen (LA), som desuden er viceborgmester i Slagelse.

"Jeg er enig, men vil gerne sikre mig, at der kan formuleres et undersøgelsesspørgsmål, som ligger inden for Rigsrevisionens mandat. Vi er jo ikke ankemyndighed for udbudsforretninger," skriver han i en e-mail fra Myanmar, hvor han er på rejse.

Tirsdag gav Enhedslistens statsrevisor, Frank Aaen, udtryk for, at han ønsker en undersøgelse.

Der er i alt seks statsrevisorer, og de kommer fra partierne Enhedslisten, Socialdemokratiet, Venstre, Liberal Alliance, De Radikale og Dansk Folkeparti.

Ritzau har været i kontakt med statsrevisorerne Klaus Frandsen (R), Henrik Thorup (DF) og Flemming Møller Mortensen (S).

Ingen af dem ønsker at kommentere en mulig undersøgelse, før alle statsrevisorerne har diskuteret det på et møde senere i november.

Men nu er der altså to statsrevisorer, der ønsker at tage sagen op.

I sidste uge kom det frem, at Radio- og tv-nævnet havde besluttet at lade Radio Loud vinde udbuddet af den nye dab-kanal for næsen af Radio24syv.

Ud over Radio24syv og Radio Loud havde også DK4 Radio budt ind på kanalen.

De tre ansøgere blev i udbuddet bedømt på tre kriterier - herunder realismen i planen for driften, økonomisk tilskud og programplaner. 

Det har affødt en byge af spørgsmål fra særligt Radio24syv, som har været kritisk over for afgørelsen.

Blandt andet har Radio24syv sat spørgsmålstegn ved den regnemetode, der er brugt til at give karakterer til de programplaner, som var en del af ansøgningen. 

Men Radio- og tv-nævnet afviser anklagerne. Dermed er sagen umiddelbart lukket, da der ikke eksisterer anden klagemyndighed end nævnet selv. 

Tirsdag aften sagde fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S), at der ikke er juridisk hjemmel til at lade dab-udbuddet gå om.

Radio24syv har mulighed for at anlægge en retssag eller få Folketingets Ombudsmand til at kigge på sagen. Det sidste ønsker en række partier.

Utilfredse partier vil have ombudsmand ind i sag om dab-udbud

Minister vil ændre fremtidige udbud af radio- og tv-kanaler 

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier