PolicyWatch

Radikale slækker på krav om mere udenlandsk arbejdskraft

At få sænket beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft er ikke længere et krav fra De Radikale, der nu forsøger en anden tilgang. Meldingen fra Socialdemokratiet er positiv.

Foto: Niels Christian Vilmann//

De Radikale vil ikke længere gå ind til finanslovsforhandlingerne med et krav om at få sænket grænsen for, hvor meget medarbejdere skal tjene, hvis virksomhederne henter dem fra et land udenfor EU.

Det skriver Altinget.

"Metoden kunne i stedet være, at man simpelthen bare siger, at virksomheder med overenskomst kan ansætte folk i faglærte stillinger, hvis bare de betaler dem den samme løn og giver dem samme vilkår, som hvis de havde ansat en dansk faglært," siger Morten Østergaard, der er partileder for De Radikale, til mediet.

Forslaget kommer i erkendelse af, at hverken Socialdemokratiet, SF eller Enhedslisten har appetit på at sænke beløbsgrænsen. De to sidstnævnte er dog heller ikke begejstrede for det nye forslag, fortæller de til Altinget.

Omvendt ser Socialdemokratiet rimelig positivt på de nye tanker fra De Radikale. Finansordfører Christian Rabjerg Madsen roser, at partiet har droppet kravet om at sænke grænsen for mindstebeløbet og lover, at man i stedet vil kunne diskutere andre løsninger.

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier