PolicyWatch

Mærsk-topchef skal give grønne tips til regeringen

"Vi vil kunne udlægge nogle spor, der kan arbejdes med," siger Søren Skou, topchef hos A.P Møller – Mærsk. Han skal hjælpe regeringen med grønne anbefalinger til shippingindustrien, skriver Berlingske.

Det grønne aspekt af det blå Danmark kommer i hænderne på Søren Skou. Mærsk-topchefen skal supplere regeringen med bæredygtigheds-input fra branchen. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Regeringen etablerer et nyt klimapartnerskab kaldet "Det Blå Danmark", som skal anføres af Mærsk-topchefen, Søren Skou. Han skal hermed forsøge at pejle den danske shipping- og skibsbranche i en bæredygtig retning og bliver samtidig en del af det nye Grønt Erhversforum.

Det skriver Berlingske.

Topchefen bliver den trettende erhvervsleder, som statsminister Mette Frederiksen (S) har indkaldt og sat i spidsen for et branchespecifikt partnerskab. Et arbejde, der skal sætte Danmark på rette kurs i henhold til at opfylde landets klimambitioner.

Søren Skou får et øvre ansvar for at komme med forslag til, hvordan shipping- og skibsbranchen kan hjælpe til i forhold til de samlede ambitioner. Disse skal regeringen skal så tage stilling til, før den i foråret skal forhandle en klimahandlingsplan på plads. Fristen for input fra partnerskaberne udløber i februar.

"Jeg forventer, at der kommer nogle spændende bud på løsninger, der skal arbejdes videre med. Det er jo ikke, fordi vi kan løse alle problemerne inden februar næste år, men vi vil kunne udlægge nogle spor, der skal arbejdes videre med. Det går fuldstændig hånd i hånd med det arbejde, vi allerede har sat gang i Mærsk med at finde ud af, hvordan vi bliver klimaneutrale i 2050," siger Søren Skou til Berlingske.

Topchefen fortæller, at han får tre fokusområder: international udledning, danske udledninger fra færgefart og nærtkysttrafik samt reduktioner blandt producenter af udstyr som f.eks. skibsmotorerer. Erhvervslederne sætter sig sammen med statsministeren på Marienborg for første gang på onsdag.

 

DSV-topchef i spidsen for klimapartnerskab med regeringen 

Regeringen indgår 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet 

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier