PolicyWatch

Nye it-løsninger kan give enklere skatteregler

Skattevæsenets udskiftninger af gamle it-systemer kan føre til enklere regler på området, lyder det fra skatteminister Morten Bødskov (S).

Skatteminister Morten Bødskov (S). | Foto: Jens Dresling

I takt med at skattevæsenet siger farvel til en lang række gamle it-løsninger og skifter til nye systemer, bliver skattereglerne også forenklet. Sådan lyder forventningen fra skatteminister Morten Bødskov (S).

Det skriver Berlingske.

"Over de kommende to årtier skal vi nybygge store dele af person- og erhvervssystemerne. Det er en kærkommen mulighed for at se på, hvordan vores skattesystem er skruet sammen og virker. Derfor forventer jeg også, at vi kommer til at gennemføre forenkling af den lovgivning, systemerne understøtter," lyder det i en skriftlig udtalelse fra Morten Bødskov til Berlingske.

Skattevæsenet står overfor at skulle udskifte 70 gamle it-systemer. I den forbindelse bør man ifølge det såkaldte Legacy-udvalg samtidig gøre lovgivningen på området mindre kompleks og mere digitaliseringsklar.

Behovet for forenkling af regler møder opbakning fra direktør i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, Andreas Berggreen, der samtidig peger på, at det er op til politikerne at bestemme over skattelovgivningen.

(Denne artikel er levret af vores søstermedie ITWatch.)

Udgifter til nye ejendomsvurderinger løber løbsk 

3F inviterede milliardær med til ministermøde om arveafgift 

Skatteminister: Skatterådgivere skal tage et større ansvar for deres rådgivning 

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier