Nye it-løsninger kan give enklere skatteregler

Skattevæsenets udskiftninger af gamle it-systemer kan føre til enklere regler på området, lyder det fra skatteminister Morten Bødskov (S).
Skatteminister Morten Bødskov (S). | Foto: Jens Dresling
Skatteminister Morten Bødskov (S). | Foto: Jens Dresling

I takt med at skattevæsenet siger farvel til en lang række gamle it-løsninger og skifter til nye systemer, bliver skattereglerne også forenklet. Sådan lyder forventningen fra skatteminister Morten Bødskov (S).

Det skriver Berlingske.

"Over de kommende to årtier skal vi nybygge store dele af person- og erhvervssystemerne. Det er en kærkommen mulighed for at se på, hvordan vores skattesystem er skruet sammen og virker. Derfor forventer jeg også, at vi kommer til at gennemføre forenkling af den lovgivning, systemerne understøtter," lyder det i en skriftlig udtalelse fra Morten Bødskov til Berlingske.

Skattevæsenet står overfor at skulle udskifte 70 gamle it-systemer. I den forbindelse bør man ifølge det såkaldte Legacy-udvalg samtidig gøre lovgivningen på området mindre kompleks og mere digitaliseringsklar.

Behovet for forenkling af regler møder opbakning fra direktør i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, Andreas Berggreen, der samtidig peger på, at det er op til politikerne at bestemme over skattelovgivningen.

(Denne artikel er levret af vores søstermedie ITWatch.)

Udgifter til nye ejendomsvurderinger løber løbsk 

3F inviterede milliardær med til ministermøde om arveafgift 

Skatteminister: Skatterådgivere skal tage et større ansvar for deres rådgivning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også