Pensionskasser advarer mod at fjerne 5.2-paragraf: "Så må vi investere et andet sted"

En eventuel afskaffelse af 5.2-paragraffen i boligreguleringsloven vil forringe det københavnske boligmarked, mener en række pensionskasser. De overvejer helt at finde andre investeringsmuligheder.
Peter Damgaard Jensen er adm.direktør i pensionsselskabet PKA. | Foto: Charlotte de la Fuente / Jyllands-Posten
Peter Damgaard Jensen er adm.direktør i pensionsselskabet PKA. | Foto: Charlotte de la Fuente / Jyllands-Posten

En del af pensionskasserne ejendomsinvesteringer ligger i de omtalte 5.2-ejendomme. Og ændrer politikere på lovgivningen, kan det få konsekvenser for byfornyelsen i København.

Det siger en række direktører for pensionsselskaberne til Berlingske.

Flere af direktørerne peger på, at hvis ikke der bliver investeret og renoveret i boligerne på det københavnske boligmarked, ender man med boliger, der ikke er tidssvarende, blandt andet på det grønne område, forklarer Peter Damgaard Jensen, der er adm. direktør i PKA, til mediet.

Han siger, i følge Berlingske, at pensionskasserne som konsekvens kunne begynde at sælge ud af ejendommene.

"Hvis ikke vi kan få et fornuftigt afkast til de 1,3 millioner helt almindelige danskere, vi har som kunder, på at lave boliger i København eller resten af Danmark, så må vi investere pengene et andet sted. Så må andre løse den opgave," siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, til mediet og fortsætter:

"Hvis ikke det er private med en langsigtet investeringshorisont, der skal lave byfornyelsen, hvem skal så? For det sker ikke af sig selv."

Udmeldingen fra PKA, PFA, Forsikring & Pension og pensionsselskabet P Plus kommer i kølvandet på, at boligminister Kaare Dybvad Bek (S) har sat gang i forhandlingerne om en mulig ændring i boligreguleringsloven.

Hvor forhandlingerne ender, er endnu uvist. Flere partier nægter helt at afskaffe paragraffen, men er åbne for at justere den.

Venstre siger nej til helt at skrotte udskældt boligparagraf

Danske pensionsselskabers investeringslyst på ejendomme er intakt

LLO: Andelsboliger bliver brugt som våben i paragraf 5-debat

Rapport: Afskaffelse af renoveringsparagraf vil koste statskassen milliarder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også