PolicyWatch

Nye krav til dyretransporter koster 21 mio. kr.

Fødevarestyrelsen styrker kontrollerne med dyrevelfærd på lange dyretransporter. Det koster 21 mio. kr. i første halvdel af 2020.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Fødevareminister Mogens Jensen forlænger nu den skærpede kontrol med transportører og samlesteder ind i 2020. Kontrolindsatsen blev midlertidigt øget efter aftale mellem den daværende regering og Dansk Folkeparti i slutningen af sidste år.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

"Mit mål er, at jeg inden sommeren 2020 kan præsentere en plan for, hvordan fremtidens kontrol med dyretransporter ud af landet skal se ud og finansieres. Indtil da skal Fødevarestyrelsen fortsætte den skærpede kontrol," siger Mogens Jensen i meddelelsen.

Ministeren skruer derudover op for kontrollen af transport med andre dyr end svin, især kvægtransporter. I dag bliver der kun kontrolleret 10-15 transporter med kvæg om året, men det bliver sat op til ca. 25 om måneden.

Fødevarestyrelsen vil fortsat kontrollere 250 svinetransporter pr. måned og bruge ekstra synstid på at sikre den bedst mulige kontrol. Den øgede kontrol har indtil nu været betalt af skatteyderne, men fortsættelsen skal betales af branchen selv. Det kommer til at koste erhvervet godt 21 mio. kr. mere end i dag i første halvdel af 2020.

Denne artikel er lavet i samarbejde med vores søstermedie, AgriWatch.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted vil ikke blandes ind i frasalg

Energiselskabet vil koncentrere sig om den grønne omstilling, konstaterer formand for Ørsted efter Venstres udspil om et statsligt frasalg af dele af forretningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier