Nye krav til dyretransporter koster 21 mio. kr.

Fødevarestyrelsen styrker kontrollerne med dyrevelfærd på lange dyretransporter. Det koster 21 mio. kr. i første halvdel af 2020.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Fødevareminister Mogens Jensen forlænger nu den skærpede kontrol med transportører og samlesteder ind i 2020. Kontrolindsatsen blev midlertidigt øget efter aftale mellem den daværende regering og Dansk Folkeparti i slutningen af sidste år.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

"Mit mål er, at jeg inden sommeren 2020 kan præsentere en plan for, hvordan fremtidens kontrol med dyretransporter ud af landet skal se ud og finansieres. Indtil da skal Fødevarestyrelsen fortsætte den skærpede kontrol," siger Mogens Jensen i meddelelsen.

Ministeren skruer derudover op for kontrollen af transport med andre dyr end svin, især kvægtransporter. I dag bliver der kun kontrolleret 10-15 transporter med kvæg om året, men det bliver sat op til ca. 25 om måneden.

Fødevarestyrelsen vil fortsat kontrollere 250 svinetransporter pr. måned og bruge ekstra synstid på at sikre den bedst mulige kontrol. Den øgede kontrol har indtil nu været betalt af skatteyderne, men fortsættelsen skal betales af branchen selv. Det kommer til at koste erhvervet godt 21 mio. kr. mere end i dag i første halvdel af 2020.

Denne artikel er lavet i samarbejde med vores søstermedie, AgriWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også