PolicyWatch

1200 boligejere får mindre skatteregning end frygtet

Politisk flertal har ifølge Børsen besluttet, at 1200 boligejere, der efter fejl ikke er blevet opkrævet boligskat i ti år, slipper med at betale tre års skat.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Et bredt politisk flertal har besluttet, at 1200 boligejere, der på grund af fejl ikke er blevet opkrævet boligskat i mange år, slipper med at betale tre års boligskat. 

Det meddeler Skatteministeriet i en pressemeddelelse. 

"Det er en god og balanceret løsning, vi er blevet enige om på tværs af Folketingets partier," siger skatteminister Morten Bødskov (S). 

"Den tager hensyn til boligejerne, mens vi sætter en streg under, at alle selvfølgelig skal betale den korrekte skat." 

"Samtidig er jeg glad for, at de berørte boligejere kan få vished, og vi kan komme videre med at genoprette ejendomsområdet," siger skatteministeren.

Foruden Socialdemokratiet er Venstre, Radikale Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Alternativet med i aftalen. 

De såkaldte nulskattesager handler om, at ejerne af cirka 1200 ejendomme igennem en årrække har betalt for lidt i ejendomsværdiskat på grund af fejl i vurderingen af deres ejendom. 

Skatteforvaltningen fastslog, at boligejerne efter gældende regler skulle opkræves ejendomsværdiskat i op til ti år. 

Nu bliver lovgivningen imidlertid ændret, så boligejerne slipper billigere. 

Mere fra PolicyWatch

DI-chef takker af med opfordring til konsolidering hos transportlobbyister

Det er vemodigt, men også det rigtige. Det siger Michael Svane, der efter mere end et årti som direktør i DI Transport snart stopper. I et interview med MobilityWatch fortæller han også, hvorfor juristen endte som lobbyist, hans syn på en ny "tektonisk" brydekamp på transportmarkedet og hans helt store ønske til sektorens mange andre interesseorganisationer.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier