LA: Den grønne omstilling må ikke koste arbejdspladser

Den grønne omstilling må ikke gå ud over strukturel vækst og arbejdspladser, mener Liberal Alliance, der vil have et arbejdsudbud skrevet ind i klimaloven.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

"Ethvert tiltag for at nå klimalovens målsætninger om 70 pct. reduktion af udledning af klimagasser" skal være "ledsaget af konsekvensberegninger for den strukturelle påvirkning af beskæftigelse og vækst opgjort efter Finansministeriets gængse regnemetoder."

Sådan lyder det princip, som Ole Birk Olesen, der er klima- og finansordfører hos Liberal Alliances, har med til forhandlingerne af klimaloven, skriver Børsen. Princippet omfatter også, at hvis klimatiltag har negative effekter på beskæftigelse og vækst i Danmark, så skal det modregnes af positive tiltag for beskæftigelse og vækst i arbejdsmarkeds-, skatte- og erhvervspolitikken.

"Der har været tendens til, at klimapolitikere hævder, at det her skaber tusindvis af arbejdspladser, fordi de kun ser isoleret på, hvad det skaber i de industrier og brancher, som lever af grøn teknologi. Men politikerne ser ikke på, hvilke skadelige effekter det skaber andre steder," siger Ole Birk Olesen til avisen.

Hos Venstre kalder den tidligere finansminister Kristian Jensen, der sidder med ved klimalovforhandlingerne, det for et glimrende forslag, men at der skal forhandles om, hvordan man konkret holder fast i arbejdspladser og vækst. Ligesom han ikke ønsker at lægge sig fast på, at det præcis er Liberal Alliances formulering, der skal med i den endelige klimalov.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også