PolicyWatch

Kommuner vil have markant mere for at huse vindmøller

Nationalpolitikerne håber at genindførelse af kontante bidrag for at lægge land til vindmøller vil stoppe særordninger i kommunerne. Notatet bag slår dog fast, at det kun forventes at lægge en bundgrænse.

Foto: Gregers Tycho/JPA

Naboer og kommuner skal mærke kontante fordele ved at lægge land til vindmøller og solanlæg. Det vedtog kredsen bag sidste års energiaftale tirsdag, hvor der blandt andet blev indført en Grøn Pulje.

Ordningen, der i høj grad minder om den tidligere Grønne Ordning, giver kommunerne 88.000 kr. per installeret megawatt landvindækvivalent. Om end med den forskel, at det er projektejerne og ikke staten, der skal betale. Konkret betyder det f.eks. at Vattenfall skal betale Vesthimmerland og Aalborg Kommune godt 12 mio. kr., hvis selskabet opfører Nørrekær Enge II-projektet med 4,2MW-møller.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier