900 personer sikrer lille jobvækst i september

En fremgang i den private jobsektor har i september sørget for en samlet jobvækst herhjemme.
AF RITZAU

I september har 900 flere personer haft et lønmodtagerjob end i august. 

Det viser foreløbige og sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

Udviklingen dækker over, at der har været en beskæftigelsesfremgang på godt 4800 personer i den private sektor, mens den offentlige beskæftigelse er faldet med næsten 4000 personer. 

Den samlede jobvækst efterlader beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) med et positivt indtryk, i en tid hvor der ellers er en del global uro. 

"Dansk økonomi står stadig stærkt, og usikkerheden på de internationale markeder har fortsat ikke haft markant aftryk på det danske arbejdsmarked, om end stigningen er lidt mere afdæmpet, end vi tidligere har set," siger Peter Hummelgaard i en skriftlig kommentar.

Samlet er lønmodtagerbeskæftigelsen vokset med godt 31.500 personer set over det seneste år. 

Det beviser ifølge Erik Bjørsted, cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at der på trods af afmatningen i udlandet fortsat er pæn jobfremgang på det private arbejdsmarked. 

"Det skal vi glæde os over."

"Virksomhederne er blevet mere forsigtige med at slå nye stillinger op, men niveauet for antallet af nye jobopslag er fortsat højt nok til at sikre yderlige jobfremgang," siger Erik Bjørsted i en skriftlig kommentar.

Ses der udelukkende på 2019, er der foreløbigt kommer knap 24.000 flere i arbejde. 

Hos Arbejdernes Landsbank har cheføkonom Jeppe Juul Borre i en længere periode forventet en samlet beskæftigelsesstigning for året på 30.000.

"Beskæftigelsesstigningen er dog ikke på højde med foregående år på knap 50.000, hvilket er helt naturligt i takt med at der bliver færre ledige hænder."

"Beskæftigelsesstigningen understøttes midlertidig af en øget arbejdsstyrke. Hertil står deltidsbeskæftigede for en pæn del af beskæftigelsesstigningen de senere år," siger Jeppe Juul Borre i en skriftlig kommentar. 

Det samlede antal lønmodtagere i september var på lige knap 2,8 millioner personer.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også