PolicyWatch

Der er fortsat en række uenigheder om næste års finanslov

Spørgsmålet om udenlandsk arbejdskraft er endnu ikke afklaret i finanslovsforhandlingerne. R og EL skal mødes.

Finansminister Nicolai Wammen | Foto: Niels Christian Vilmann//

Meningerne er mange og lidt forskellige blandt de partier, som i disse dage forhandler om finansloven for 2020.

Onsdag er De Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet igen inde hos finansminister Nicolai Wammen (S).

"Vi gør gode fremskridt. Vi havde et godt møde i går (tirsdag, red.), hvor vi fik høvlet nogle knaster af, og jeg håber, at vi i dag kan komme endnu længere," siger Wammen før onsdagens møde.

"Der er rigtig god stemning, og alle partierne bidrager til, at vi kan komme i mål. Der er altid noget, man skal have på plads til sidst i en finanslovsforhandling, og det er der også i år," siger han.

SF-formand Pia Olsen Dyhr er også ganske positiv her i slutfasen.

"Vi er tæt på at lande en finanslov. Vi har nogle enkelte dele, vi ikke er helt i mål med. "

"Men for SF's vedkommende er vi klar til meget snart at lave en finanslov. Alle partier til stede skal lande en finanslov, og vi har alle ønsker til denne finanslov. Som det ser ud nu, får vi et godt løft af velfærden," siger hun.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, håber på en snarlig aftale. Men hun har ikke lavet planer for weekenden, som hun siger det.

"Jeg håber ikke, at vi er så langt fra at være enige. Vi burde være ved at være i mål, men der er fortsat nogle store knaster tilbage.  Det handler om finansiering, den grønne omstilling og udenlandsk arbejdskraft," siger hun.

Det er især Enhedslisten og De Radikale, som er uenige, når det kommer til udenlandsk arbejdskraft. De Radikale vil åbne op for mere, men Enhedslisten er skeptisk.

Ifølge De Radikale er en aftale ikke lige op over.

"Vi er slet ikke i mål med de grønne ting, vi forhandler om. Vi har sagt, at det her skal være den grønneste finanslov nogensinde. Det skal kunne måles. Også i CO2-reduktioner," siger politisk ordfører Sofie Carsten Nielsen (R).

Der bliver formentlig ikke landet en aftale onsdag. De Radikales leder, Morten Østergaard, er nemlig ikke til stede ved onsdagens forhandlinger.

Han deltager i et arrangement i Esbjerg hos Sydvestjysk Landboforening. Temaet er fremtidens landsbrug.

Han ventes dog tilbage onsdag aften. Og derfor er det en mulighed, at parterne onsdag aften kan forhandle igen, hvis der er behov for det med Østergaard ved bordet.

Foruden S-regeringen og partierne i resten af rød blok er også Alternativet en del af forhandlingerne.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier