PolicyWatch

Kulturminister undersøger muligheden for at indsætte bestyrelse på Filmskolen

Filmskolens elever kræver, at der bliver indsat en bestyrelse på skolen, og nu vil kulturminister Rasmus Prehn undersøge, om det er muligt, skriver Politiken.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Kulturminister Rasmus Prehn (S) vil nu undersøge, hvorvidt det er muligt at indsætte en bestyrelse på Filmskolen.

Det skriver Politiken.

Meldingen kommer, efter Filmskolens rektor, Vinca Wiedemann, i sidste uge måtte trække sig fra sin post efter mange protester. I den forbindelse har Filmskolen elever også krævet, at der bliver indsat en bestyrelse på skolen.

Det ønske bakker Danske Dramatikere, Danske Filminstruktører, Producentforeningen og Film- og tv-arbejderforeningen (FAF)  op om, og parterne har sendt en opfordring til kulturministeren om at indsætte en bestyrelse. Ministeren vil nu undersøge, om det er muligt. 

"Jeg forstår godt ønsket, intentionen er god, og jeg vil arbejde videre med det. Men det kræver en lovændring. Så nu har jeg bedt mit ministerium om at se på, hvad der er af fordele og ulemper ved at etablere sådan en bestyrelse, og hvordan det i givet fald skal skrues sammen, før vi tager endelig stilling til, om vi skal gå videre med det," siger Rasmus Prehn til Politiken.

Rød blok tror på bred filmaftale: "Vi burde kunne nå hinanden"

DF vil kun støtte film på nordiske sprog – S og von Trier-producent afviser  

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier