PolicyWatch

Ejendomshandler skal finansiere dele af næste års finanslov

Regeringen har mandag aften indgået aftale om næste års finanslov. Højere tinglysningsafgift er blandt finansieringskilderne.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Højere afgift på tinglysning, når der eksempelvis handles ejendomme, er blandt finansieringskilderne i næste års finanslov, fremgår det af aftalen, som finansminister Nicolai Wammen (S) mandag aften har indgået sammen med Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Konkret indføres en indeksering af tinglysningsafgiften, så den ikke længere er fastsat i kroner og øre.

"Realværdien af disse afgifter udhules derfor i takt med prisudviklingen Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er enige om at indeksere en række afgifter for perioden 2020 til 2025 med forhøjelser hvert tredje år, svarende til en årlig stigning på 1,8 pct.," hedder det i aftalen.

Når det gælder tinglysning indekseres afgiften 1. marts 2020 og 1. januar 2023.

"Sammen med højere afgifter på bekæmpelsesmidler skønnes tiltaget at indebære et finansieringsbidrag på ca. 70 mio. kr. i 2020, ca. 150 mio. kr. årligt i perioden 2021-2022 og ca. 230 mio. kr. i 2023. Varigt udgør finansieringsbidraget ca. 280 mio. kr.," lyder det.

Af andre finansieringskilder er højere priser på cigaretter, bæreposer og engangsservice.

"Det gør vi, fordi vi gerne vil finansiere gode investeringer i vores  børn, i vores børn, i vores sundhedsvæsen. Og pengene skal jo passe," sagde finansminister Nicolai Wammen mandag til TV 2 News.

En stor finansieringskilde er den tidligere annoncerede forhøjelse af bo- og gaveafgift, der skal indbringe omkring 1 mia. kr.

(Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie EjendomsWatch.)

Regeringen lander finanslov med støttepartier og Alternativet

Bredbåndspuljen fortsætter til næste år 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier