PolicyWatch

Ny finanslov fordobler bødestraf til firmaer for brug af illegale ansatte

Med finansloven for 2020 bliver det markant dyrere for landets virksomheder at fuske med ulovlige ansatte.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Hvis virksomheder bliver snuppet for at bruge illegal arbejdskraft, kommer det fremover til at koste langt dyrere end i dag.

Det fremgår af aftaleteksten for næste års finanslov, som A4 Nu har set. 

Enhedslistens beskæftigelsesordfører Victoria Velasquez (EL) bekræfter overfor A4 Nu, at der med næste års finanslov bliver sikret en fordobling af den bødestraf, som landets virksomheder får for at bryde loven om ulovlig arbejdskraft.

"Med den her finanslov har vi sikret et rekordhøjt beløb til bekæmpelsen af social dumping. Vi sørger også for, at politiet, Arbejdstilsynet, og Skattestyrelsens arbejde med at slå ned på lønfusk blandt udenlandske ansatte får et historisk løft," siger Victoria Velasquez til A4 Nu. 

I dag ligger bødeniveauet på mellem 10.000 og 20.000 kroner for hver illegale arbejder, som en virksomhed har haft ansat.

I alt afsætter regeringen og de fire støttepartier 50 mio. kr til den såkaldte "fælles myndighedsindsats" mod social dumping med næste års finanslov. 

Af aftaleteksten fremgår det, at bøderne bliver fordoblet for virksomheder, der "groft uagtsomt ansætter udenlandsk arbejdskraft uden ret til at arbejde".

Derudover fremgår det af den nye aftaletekst, at regeringen igangsætter et arbejde med at udvikle et nyt ID-kort på offentlige byggeprojekter. ID-kortet skal sikre, at det bliver let for myndighederne af tjekke, om ansatte på projekterne får den korrekte løn, og arbejder på danske vilkår.

"Vi er stolte over, at vi med finansloven giver myndighederne de økonomiske muskler til at slå hårdt ned på social dumping og illegal arbejdskraft. Vi når det højeste niveau i kampen mod social dumping nogensinde," siger Victoria Velasquez.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af A4 Nu.)

Bredbåndspuljen fortsætter til næste år 

Regeringen lander finanslov med støttepartier og Alternativet 

Mere fra PolicyWatch

Presset jysk havn overtages af kommune

Gældsplagede Hanstholm Havn overgår nu fra at være en selvstyrehavn til en kommunal havn. Ifølge TV Midtvest står kommunen dermed over for et kassetræk til havnen på i alt 175 mio. kr. ved udgangen af 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier