Lægemiddelindustrien om ny finanslov: Tager hul på de store udfordringer med ulighed i sundhed

Medicinalindustriens brancheforening, Lif, roser regeringen for at sætte fokus på de store uligheder i sundhedsvæsnet, hvor især psykiatrien kan se frem til en økonomisk indsprøjtning.
Foto: Lars Krabbe/IND
Foto: Lars Krabbe/IND

Regeringen og forligskredsen bag den finanslov for 2020, som tirsdag aften faldt på plads, fortjener ros for at sætte ind for at udligne den ulighed, der præger sundhedsvæsnet.

Det mener medicinalindustriens brancheforening, Lif, der især fremhæver, at psykiatrien fra næste år og frem får ekstra 600 mio. kr.

"Der kan nu fokuseres på at forbedre indsatsen og øge kapaciteten inden for psykiatrien, herunder ikke mindst for børn og unge. Flere og flere børn og unge vurderer således, at de har et dårligt fysisk og mentalt helbred. Det er en udvikling, som potentielt vil lægge et markant pres på sygehusvæsenet. Derfor er det godt, at vi sætter tidligere ind nu," udtaler koncernchef i Lif Ida Sofie Jensen til foreningens hjemmeside.

Derudover vil aftalen sikre, at cigaretpriserne stiger til 60 kroner, at yngre drenge får tilbudt et catch-up-program for HPV-vaccinen, samt at der kommer de lovede ekstra 1000 sygeplejersker.

(Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie MedWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også