Rigsadvokaten vil have nye retningslinjer for DNA-beviser

Debatten har vist, at der er behov for et samlet sæt retningslinjer, lyder det fra statsadvokat om brug af DNA. Derfor kommer der nye retningslinjer på området i det nye år.
"Men debatten har vist, at der er behov for et samlet sæt retningslinjer for, hvordan vi arbejder med DNA i straffesager," siger statsadvokat Rasmus Kieffer-Kristensen. | Foto: Jens Dresling
"Men debatten har vist, at der er behov for et samlet sæt retningslinjer for, hvordan vi arbejder med DNA i straffesager," siger statsadvokat Rasmus Kieffer-Kristensen. | Foto: Jens Dresling
RITZAU

Der skal laves nye retningslinjer for brugen af DNA i straffesager.

Det oplyser Rigsadvokaten i en pressemeddelelse onsdag.

Samtidig siger anklagemyndigheden dog, at der er intet, der tyder på, at der har været fejl i konkrete sager.

De nye retningslinjer vil blive udarbejdet på baggrund af den seneste tids debat om brug af DNA-beviser i straffesager.

Den opstod i lyset af en sag fra København, hvor en person blev sigtet på baggrund af et match i DNA-registret baseret på ti dna-systemer.

Men politiet fik efterfølgende foretaget en supplerende DNA-analyse, som var baseret på 16 DNA-systemer, og den talte imod, at den pågældende var skyldig.

Rigsadvokaten har desuden kendskab til yderligere én sag fra Østjyllands Politi, hvor samme problemstilling gør sig gældende.

"Der er intet, der tyder på, at der har været fejl i konkrete sager, og der er intet, der tyder på, at ti DNA-systemer har været tillagt forkert bevisværdi i retten."

"Men debatten har vist, at der er behov for et samlet sæt retningslinjer for, hvordan vi arbejder med DNA i straffesager," siger statsadvokat Rasmus Kieffer-Kristensen i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også