PolicyWatch

Landbruget fritages for særskilt mål i klimalov

Den nye klimalov møder begejstring for sin fleksibilitet. Et lovfæstet mål risikerer at blive økonomisk ineffektivt, advarer miljøvismand.

"Det ville være en kæmpemæssig udfordring. Og hvis det skulle klares frem til 2030, så ville det formentlig betyde, at man blev nødt til at skære i produktionen," siger Niels Peter Nørring til Børsen. | Foto: Thomas Sjørup//

Det ville stort set være en umulig opgave for landbruget at mindske udledningerne med 70 pct. i 2030, vurderer Niels Peter Nørring, klimadirektør i Landbrug & Fødevarer. Det skriver Børsen.

Derfor ser organisationen også positivt på den nye klimalov, der blev indgået af næsten hele Folketinget fredag aften. Loven lægger nemlig op til fleksibilitet, og fritager dele af samfundet fra at reducere udledningerne med 70 pct. i 2030. Det skriver Børsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier