PolicyWatch

Landbruget fritages for særskilt mål i klimalov

Den nye klimalov møder begejstring for sin fleksibilitet. Et lovfæstet mål risikerer at blive økonomisk ineffektivt, advarer miljøvismand.

"Det ville være en kæmpemæssig udfordring. Og hvis det skulle klares frem til 2030, så ville det formentlig betyde, at man blev nødt til at skære i produktionen," siger Niels Peter Nørring til Børsen. | Foto: Thomas Sjørup//

Det ville stort set være en umulig opgave for landbruget at mindske udledningerne med 70 pct. i 2030, vurderer Niels Peter Nørring, klimadirektør i Landbrug & Fødevarer. Det skriver Børsen.

Derfor ser organisationen også positivt på den nye klimalov, der blev indgået af næsten hele Folketinget fredag aften. Loven lægger nemlig op til fleksibilitet, og fritager dele af samfundet fra at reducere udledningerne med 70 pct. i 2030. Det skriver Børsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier