PolicyWatch

Minister: Landbrugsstyrelsen kapacitet bremser grønne initiativer

Landbrugsstyrelsen har manglende kapacitet, og det fjerner muligheden for at bruge flere penge på grønne indsatser i 2021, orienterer fødevaministeren. Grotesk, mener støtteparti.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Landbrugsstyrelsen har ved at indfri regeringens støttepartiers ambitionsniveau for at flytte midler fra den direkte landbrugsstøtte til at lave nye grønne ordninger inden for landdistriktsprogrammet i 2021.

Det skriver Altinget.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) gør i et folketingssvar klart, at forventninger til ansøgninger og styrelsens kapacitet udfordrer det grønne spillerum.

"En forøgelse af styrelsens kapacitet ift. udvidelse af eksisterende ordninger eller etablering af nye ordninger kræver derfor en langsigtet planlægning. Derfor kan der ikke etableres nye ordninger i 2021," skriver han som svar på et spørgsmål stillet af Zenia Stampe fra Radikale.

Det møder kritik fra både Enhedslisten, Radikale og SF.

"Det er grotesk, at styrelsen er så udsultet, at den ikke har de nødvendige ressourcer til administrativt at anvende landbrugsstøtten til grønne formål," siger Anne Valentina Berthelsen, landbrugsordfører for SF, til Altinget.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Landbrugsstyrelsen skal tilbagebetale 350 mio. kroner efter regnefejl

L&F retter kritik mod støtteordning til slagtesvinestalde 

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier