PolicyWatch

Statens interne kontroller skal granskes efter skandalesager

Efter svindel med udbytteskat, Britta Nielsen-sagen og sagen i Forsvaret skal statens kontroller nu granskes.

Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix

Det kan virke til, at skandalesagerne har hobet sig op de seneste år.

Derfor er Rigsrevisionen blevet anmodet om en tværgående undersøgelse af statens interne kontroller efter flere sager om offentligt ansattes mulige millionsvindel.

Det er Statsrevisorerne, der har anmodet Rigsrevisionen om undersøgelsen, og den økonomiske vagthund skal derfor granske en række sager.

Det sker, efter at Rigsrevisionen de seneste år har konstateret svig og svindel med indkøb i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, svindel i Britta Nielsen-sagen i Socialstyrelsen og med forkert refusion af udbytteskat.

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier