Ministerium sender 100 millioner kroner ud til grønne fødevareprojekter

17 projekter får del i 100 mio. kr. fra de såkaldte GUDP-midler. Grøn bioraffinering er det største projekt i denne udbetalingsrunde.
Foto: Astrid Dalum/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Astrid Dalum/Politiken/Ritzau Scanpix

Projekter, der spænder fra grøn græsprotein til muslingeopdræt, får del i 100 mio. kr., som bliver delt ud af GUPD-midlerne.

Støttemidler fra erhvervsstøtteordningen GUDP og ministeriet har netop meldt ud, at det i denne omgang er 17 forskellige projekter, som denne gang får penge.

GUDP har i 2019 haft en særlig pulje til fremme af grøn bioraffinering. Og i denne runde er det største projekt også inden for denne katagori. Projektet er et samarbejde mellem forskere og virksomheder, der vil kommercialisere produktionen af protein udvundet af kløvergræs ved hjælp af bioraffinering.

Projektet har fået omkring 11 mio. kr. af puljen.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Der bliver også givet støtte til at eksperimentere med bioraffinering af tang og til et projekt, som vil forsøge at producere værdifuldt biokul af pressepulpen fra bioraffinaderier.  

"GUDP har en stor del af æren for, at forskere og virksomheder sammen er nået så langt med at udvikle bioraffinaderier med en bæredygtig produktion af proteiner til erstatning af importeret soja. Derfor ser vi det også som væsentligt at være med til at bringe teknologien et skridt videre, så den bliver konkurrencedygtig og klar til det kommercielle marked, siger Mikael Thinghuus, som er formand for GUDP’s bestyrelse i meddelelsen.

Det er ikke offentligt, hvilke virksomheder, der har fået del i midler.

Grønt protein er godt til grise viser nyt forsøg

Minister: Danske proteinkilder skal helt eller delvis afløse soja

Vestjyllands Andel jagter 20 millioner til nyt bioraffinaderi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også