PolicyWatch

Folketinget vedtager skærpet lovgivning for bankdirektører

Folketinget har vedtaget et forslag, som betyder, at bankledelser fra årsskiftet vil kunne blive straffet hårdere end ledelser i andre brancher, skriver Berlingske.

Arkivfoto. | Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Folketinget har torsdag vedtaget en ny lovgivning, der betyder, at landets bankdirektører kan blive hårdere straffet end direktører i andre brancher.

Det skriver Berlingske.

Alle Folketingets partier stemte for forslaget, der betyder, at der nu bliver tilføjet en ny paragraf til straffeloven. Paragraffen gælder udelukkende direktører og bestyrelsesmedlemmer i de såkaldte SIFI-banker og betyder, at ledelserne i disse banker fra årsskiftet kan idømmes op til tre års fængsel for særlige lovovertrædelser, hvor det tidligere var fire måneder.

"Humlen er, at den måde, man bedømmer bankbosser på og vurderer, hvorvidt de har trådt forkert, er den samme som for alle andre. Men hvis bankbosser i de store institutter gør noget forkert, kan de nu blive straffet hårdere end andre," siger Jesper Lau Hansen, juraprofessor ved Københavns Universitet, til Berlingske.

Professoren understreger, at den nye lovgivning ikke betyder, at man vil straffe bankledelser oftere eller for mindre ting, men at hammeren vil falde hårdere, hvis de gør noget forkert.

Erhvervsminister genoptager forhandlinger om loft på kviklån

Aktionærforening glæder sig over nyt loft på aktiesparekonto 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier