PolicyWatch

Forsvarsadvokater beskylder partiledere for at underminere retsstaten

Partiledere og folketingsmedlemmer kan påvirke den uafhængige domstolsprøve, hvis de på de sociale medier blander sig for meget i politiets arbejde, mener en række forsvarsadvokater.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Partiledere og folketingsmedlemmer underminerer retsstaten og kan påvirke den uafhængige domstolsprøvelse, når de på de sociale medier antyder, at en række personer, som politiet i sidste uge anholdt under mistanke om terror, er skyldige.

Sådan lyder budskabet fra en række forsvarsadvokater i Berlingske.

Forsvarsadvokaterne mener, at politikerne bør afstå fra et hylde politiet og give udtryk for deres afsky over for de anholdte. Det fortæller blandt andet Kristian Mølgaard, der er formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater.

"Det giver et indtryk af, at de har et kendskab til sagens fakta, som de overhovedet ikke har, og det er med til at skabe en vrangsopfattelse i samfundet og potentielt med til at påvirke den uafhængige domstolsprøvelse, der skal ske," siger han til Berlingske.

Forsvarsadvokaterne peger blandt andet på, at en række af de anholdte i sagen blev løsladt igen umiddelbart efter.

Jurister advarer: Retssikkerheden glemmes i dansk politik

Nyuddannet advokat vil forandre retshjælpen i Danmark: Starter i Fredericia 

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier