PolicyWatch

Regeringen etablerer ny fond for at nå klimamål

Det skal gøres lettere for danskerne at donere penge til klimagasreducerende formål, mener regeringen, der sammen med fire andre partier har besluttet at etablere en ny skovfond.

Foto: KELD NAVNTOFT

Regeringen har sammen med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet besluttet at etablere en skovfond, hvor både privatpersoner, kommuner og virksomheder kan give et økonomisk klimabidrag.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

"Regeringen sidder på et historisk grønt mandat, det er tydeligt, at også virksomheder og befolkningen gerne vil gøre en indsats, og den nye fond bliver endnu en vigtig brik, hvis vi skal nå målsætningen om at sænke CO2-udledningen med 70 procent i 2030. Med fonden, som er en helt ny konstruktion, kan f.eks. civilsamfund og erhvervsliv arbejde sammen om den fælles opgave," udtaler fødevareminister Mogens Jensen (S) i meddelelsen.

Staten giver 100 mio. kr. til fonden, der vil fungere som en "uafhængig aktør", fremgår det. Fonden vil eksempelvis yde støtte til udtagning af kulstofholdige lavbundsjorder, skovrejsning eller andre klimareduktioner på landet eller i byerne, oplyser ministeriet i meddelelsen.

"Vi er rigtig mange, der gerne vil gøre en forskel for klimaet i hverdagen, men der har manglet en dansk legitim og troværdig fond, som kan sikre konkret klimakompensation i Danmark," udtaler miljøminister Lea Wermelin (S). Skovfonden forventes at være etableret i løbet af 2020.

Grøn omstilling vurderes at koste op mod 30 milliarder 

2019 bød på flere karriereskift i den danske lobby-top 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier