PolicyWatch

Danmark sakker bagud på omstillingsviljen: Minister lover mere fokus på området

I Danmark halter det med at omstille sig på et arbejdsmarked under globalisering og digitalisering, viser en ny rapport. Resultatet kalder på mere opkvalificering fra regeringens side, lyder det fra minister til Børsen.

"Vi vil lave en egentlig opkvalificeringsreform, som både vil hjælpe ledige og folk i job - der ikke har trukket på uddannelseskontoen som unge – med at efteruddanne sig," siger Peter Hunmelgaard (S) til Børsen. | Foto: Tariq Mikkel Khan

En ny global rapport fra Boston Consulting Group viser, at danskerne sakker bagud, når det kommer til omstillingsparatheden på et arbejdsmarked præget af globalisering og digitalisering. Det skriver Børsen.

Tallene viser blandt andet, at færre danskere sammenlignet med andre lande er villige til at skifte karrierespor og lære nye kompetencer, hvis det skulle blive nødvendigt for at forblive skarpe på arbejdsmarkedet.

Det kalder på et skarpere fokus på opkvalificering fra S-regeringens side, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til Børsen og lover, at der kommer stort fokus på området de kommende år:

"Vi vil lave en egentlig opkvalificeringsreform, som både vil hjælpe ledige og folk i job - der ikke har trukket på uddannelseskontoen som unge – med at efteruddanne sig. Deres kompetencer skal matche udviklingen, og så flest muligt kan være en del af arbejdsmarkedet i længere tid," siger Peter Hummelgaard og påpeger på, at regeringen allerede har taget flere skridt mod udviklingen.

I efteråret afsatte regeringen 100 mio. kr. til opkvalificering af ufaglærte, for at styrke den såkaldte jobrotationsordning, mens ufaglærte næste år bliver tilbudt et uddannelsesløft inden for områder med mangel på arbejdskraft på 100 pct. dagpengesats.

Flere partier mener imidlertid, at der skal mere til end aftalen om at afsætte 100 mio. kr. til opkvalificering. Blandt andet De Radikale:

"Aftalen er første skridt, men der skal meget mere til," lød det i efteråret fra De Radikales beskæftigelsesordfører Samira Nawa.

Regeringen afsætter 100 millioner kroner til opkvalificering af ufaglærte

Minister vil rette op på skæve ressourceforløb 

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier