PolicyWatch

Minister går i dialog om 'uhensigtsmæssige' regler for kommuners oprensning af jord

En konkret sag om betaling til oprensning af en olieforurenet grund i Allerød har fået kommunen til at kritisere jordforureningsloven for alene at lade kommuner hænge på regningen, uden at give dem medindflydelse som bygherre. Nu vil minister have undersøgt problemstillingen.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Det er uhensigtsmæssigt, at kommuner skal betale alle omkostninger over 4 mio. kr. til oprensninger af olieforurenet jord, når kommunen ikke selv får lov at have medindflydelse som bygherre. Sådan lyder meldingen ifølge Frederiksborg Amtsavis fra Allerøds borgmester, Karsten Längerich, ovenpå en regning til oprensning af en ejendom i byen.

"Som kommune koster det os dyrt at oprense jorden, og vi finder det derfor uhensigtsmæssigt, at styring af forsikringssager under Oliebranchens Miljøpulje foregår ved et aftaleforhold mellem OM og rådgiveren, men ikke et aftaleforhold, der involverer kommunen," udtaler borgmester Karsten Längerich i en pressemeddelelse.

En anmodning om at få ændret reglerne er derfor landet på miljøminister Lea Wermelins (S) skrivebord. Som sagen er udlagt over for ministeren har hun forståelse for, at kommunen finder det "uhensigtsmæssigt," at de ifølge reglerne ikke selv har styring med en oprensning, de betaler for.

Ministeren har nu bedt Miljøministeriet og KL om at få undersøgt omfanget af eventuelle problemer i forbindelse med olieforureninger af villagrunde i landets kommuner, skriver Frederiksborg Amtsavis.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier