PolicyWatch

Blå partier vil give næse til Mogens Jensen efter regnefejl

På baggrund af samrådet omkring en regnefejl i de omtalte lavbundsjorde vil blå partier give fødevareminister Mogens Jensen for at tilbageholde informationer.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Blå partier mener ikke, at det er nok, at fødevareminister Mogens Jensen (S) har beklaget en regnefejl om belastede lavbundsjorde. I stedet  bør ministeren få en næse for ikke at oplyse Folketinget om central klima-regnefejl, mener Venstre og Konservative.

Men regeringens støttepartier vil ikke bakke de liberale partier op i, at ministeren skal have en næse.

Det skriver Altinget.

Minister om regnefejl om klima: Ingen skjult dagsorden 

Torsdag var ministeren i samråd om den regnefejl, som Aarhus Universitet er skyld i. Ministeren var indkaldt af Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance.

"Der har ikke været nogen skjult dagsorden med hensyn til det her. Vi har ikke haft intentioner om at tilbageholde oplysninger over for Folketinget. Vores intention har været, at vi fik oplyst det korrekte arealtal, men også konsekvenserne af dem, så det kunne bruges til det videre arbejde. Blandt andet til klimaindsatsen," sagde Mogens Jensen i samrådet.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie, AgriWatch.

Regeringen etablerer ny fond for at nå klimamål

Internt notat stiller spørgsmål ved effekt af udtagning af landbrugsjord 

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier