Blackstone-indgreb bliver dyrt for pensionskasserne

Det nye indgreb vil give en række danske pensionsselskaber, der har investeret milliarder i ejendomme i København, store tab.
Foto: Mary Altaffer / AP / Ritzau Scanpix
Foto: Mary Altaffer / AP / Ritzau Scanpix

Regeringens såkaldte Blackstone-indgreb vil komme til at koste pensionskasser- og selskaber millioner, da flere har investeret store summer i københavnske ejendomme, der vil falde i værdi, hvis det bliver sværere at renovere, skriver Berlingske.

Hos PKA, som har udlejningsejendomme for mellem 1,5 til 2 mia. kr. og 32 mia. kr. i ejendomme generelt, hvoraf 4,5 mia. kr. er i ejendomme i København opført før 1991, regnes der med, at indgrebet vil give et tab på mellem 200 til 250 mio. kr. Michael Nellemann Pedersen, der er direktør i PKA, fortæller, at det vil koste, når ejendommene skal værdiansættes.

"Vi kan på den måde komme til at opleve en nedskrivning på vores ejendomme på op til 250 mio. kroner på baggrund af indgrebet. I forhold til vores samlede investeringer i ejendomme er det ikke meget, men vi kan bestemt ikke lide at tabe penge," siger Michael Nellemann Pedersen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også