PolicyWatch

Politikere vil have nepotismebeskyldninger mod genomdirektør undersøgt

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skal redegøre for sagen hos det Nationale Genomcenter, hvis direktør er blevet beskyldt for nepotisme.

Foto: LISELOTTE SABROE//

Beskyldingerne om at Bettina Lundgren, adm. direktør for National Genom Center, skal have forsøgt at favorisere sin ægtefælle i udvælgelsen af projekter til genomcenteret bliver nu en sag for sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Blandt medlemmer af Folketinget er det således et ønske, at ministeren skal redegøre for sagen, skriver Berlingske.

»For mig ligner det her et tillidsbrud. Patienter, befolkningen og alle aktører skal kunne have tillid til de institutioner, vi har i sundhedsvæsenet. Derfor er det skidt, når der kommer spørgsmål om nepotisme og inhabilitet ind i billedet. Det er også brandærgerligt, at man ikke kan komme i gang noget før med at udvikle de behandlinger og nye metoder, som patienterne kan få gavn af,« siger Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, til avisen.

Beskyldningerne mod Lundgren har ifølge avisen fået genomcentrets formand, sundhedsministeriets departementschef Per Okkels, til at beordre udvægelsesprocessen af projekter til genmomcteret omgjort.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier