PolicyWatch

Josephine Fock får støtte før skæbnemøde: "Hun er yderst loyal og nærværende"

Hovedbestyrelsen i Alternativet afgør i dag, om den har tillid til den nye politiske leder.

Josephine Fock får opbakning som politisk leder af Østjyllands Storkreds, som hun selv kommer fra. | Foto: Aleksander Klug

En skarp politisk tænker, en tydelig stemme med klare holdninger og en yderst loyal og nærværende person.

Sådan karakteriserer Alternativet i Østjyllands Storkreds politisk leder Josephine Fock i en udtalelse op til et skæbnemøde i partiets hovedbestyrelse, hvor storkredsen bakker "entydigt op om Josephine Fock som vores legitime demokratisk valgte politiske leder".

Det skriver dr.dk.

"Vi har valgt en ny politisk leder ved en demokratisk proces, og det blev Josephine Fock, som vi synes, er rigtig god til den post. Vi ønsker virkelig, at der bliver dialog og forsoning mellem parterne," siger forperson for Storkreds Østjylland, Carsten Borup.

Josephine Fock var valgt ind i Østjyllands Storkreds, da hun sad i Folketinget fra 2015-2018.

Hun havde kun været Alternativets politiske leder i tre uger, da kritikken af hendes person og ledelsesstil blussede op, hvor flere anonyme kilder beskyldte hende for at have overfuset og rusket i folk, og det er de forhold, som partiets hovedbestyrelse forventes at melde noget ud om i løbet af weekenden.

Elbæk holder munden lukket offentligt om Fock-episoder

Alternativet-medstifter melder sig ud: Syg politisk kultur

Efter kritisk artikel: Alternativet står bag Josephine Fock

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier