Regeringen vil give kompensation til selvstændige

Finansminister Nicolai Wammen (S) har indgået en aftale samtlige partier i Folketinget om, hvordan selvstændige og små virksomheder skal hjælpes under coronakrisen. (opdateret)
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
AF RITZAU OG METTE MANDRUP

Samtlige partier i Folketinget står bag en ny stor hjælpepakke til erhvervslivet. Finansminister Nicolai Wammen præsenterer torsdag formiddag aftalen sammen med de andre partiers repræsentanter.

Aftalen betyder, at selvstændige får lønkompensation som privatansatte. Der bliver støtte til omkostningerne, og der gives mulighed for lån på op til 60 mia. kr., siger Nicolai Wammen:

"Når man tager lånedelen med prioriterer vi i omegnen af 100 milliarder. Folketinget sender et utvetydigt signal om, vi er parat til at tage alle nødvendige skridt for at få Danmark igennem coronavirussen," siger Nicolai Wammen.

Virksomheder, som er ramt af forbud og må lukke på grund af coronaudbruddet, kan ifølge aftalen få kompensation på 100 pct. af de faste udgifter.

Finansminister Nicolai Wammen (S) siger på spørgsmålet om, hvorvidt hjælpepakken er den endelige hjælp til erhvervslivet:

"Aftalen holder hånden under vores virksomheder og lønmodtagere. Både de små mellemstore og helt store virksomheder. Jeg er sikker på, at der også i den kommende tid vil blive brug for flere initiativer, men det her er et meget stort skridt i den rigtige retning."

"Og så skal man holde fast i, at et enigt Folketing sammen med regeringen står bag, at vi vil gøre, hvad der skal til. Vi har råd til de her tiltag. Og vi er parat til at lægge yderligere trecifret milliardbeløb på bordet, hvis det bliver aktuelt."

"Økonomer taler om 300 milliarder kroner. Det kan være, at det bliver nødvendigt. Det kan også blive mere. Vi vil holde hånden under Danmark," siger Nicolai Wammen.

Få overblikket her:

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også